Απολογούνται η 26χρονη και ο σύντροφός της για την άγρια κακοποίηση του 3χρονου Άγγελου – Πλήθος κόσμου στα δικαστήρια Ηρακλείου

Φωτο: Στέφανος Ραπάνης – imageonline.gr

Ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν οδηγήθηκαν σήμερα η 26χρονη μητέρα και ο 44χρονος σύντροφός της που κατηγορούνται για την άγρια κακοποίηση του 3χρονου Άγγελου.

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν το πρωί της Δευτέρας στα δικαστήρια Ηρακλείου όπου ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα.

Τους ασκήθηκαν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, άσκηση σωματικής βίας σε αδύναμο άτομο, οπλοκατοχή και χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών.

Πλήθος κόσμου στα δικαστήρια Ηρακλείου

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, όπως και την περασμένη Δευτέρα, όταν το ζευγάρι αποδοκιμάστηκε από πολίτες.

Ηράκλειο: Απολογούνται σήμερα για την κακοποίηση του 3χρονου αγοριού η μητέρα του και ο σύντροφός της – Σε κρίσιμη κατάσταση το παιδί

Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος από τον οποίο αρχικά είχε ζητηθεί να αναλάβει την υπεράσπιση του 44χρονου παραιτήθηκε μόλις διάβασε τη δικογραφία λέγοντας ότι κάτι τέτοιο υπερβαίνει τις ηθικές του αξίες. Τελικά τον 44χρονο θα αναλάβει δικηγόρος από την Αθήνα, ενώ για την μητέρα του παιδιού αναμένεται να οριστεί δικηγόρος.

Κάθε δυνατή προσπάθεια καταβάλουν οι γιατροί για να σώσουν το 3χρονο αγγελούδι

Είναι αμετάβλητη η κατάστασή του 3χρονου αγοριού, το πρόβλημα είναι ότι δεν υποχωρεί η υψηλή κρανιοεγκεφαλική πίεση ώστε να μπορέσει το παιδάκι να δείξει κάποια σημεία επαφής με το περιβάλλον.

Ο εγκέφαλος παραμένει ζωντανός, αλλά το χτύπημα ήταν τόσο ισχυρό ώστε το αιμάτωμα έχει προκαλέσει σοβαρές βλάβες και αυτό είναι που προβληματίζει τους γιατρούς, η αργοπορία της ανταπόκρισης του παιδιού. Οι επόμενες ώρες, τα επόμενα λεπτά είναι κρίσιμα.

Κάθε λεπτό που περνάει δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί, αν δηλαδή θα οδηγηθεί το παιδάκι στο μοιραίο, αυτή είναι η πραγματικότητα ή αν θα δώσει σημεία ζωής. Αυτή είναι η εικόνα όσον αφορά την πορεία της υγείας του παιδιού.

Ένα τραγικό στοιχείο είναι πως αυτά τα δύο 24ωρα το παιδάκι έχει κοντά του μόνο τους γιατρούς, δεν υπάρχει κανείς συγγενής.

Επικοινώνησε κάποια από τις δύο γιαγιάδες και ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες, τις επόμενες ώρες θα βρεθεί εδώ στο Ηράκλειο, ώστε ο μικρός να έχει κοντά του έναν από το οικείο του περιβάλλον.

Την ερχόμενη Κυριακή μητέρες, γυναίκες του Ηρακλείου καλούν μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όποιοι θέλουν να πάνε στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Γάζι, που βρίσκεται πολύ κοντά στο Πανεπιστημιακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και να προσευχηθούν για την πορεία της υγείας του μικρού Άγγελου.

Όσον αφορά το δικαστικό μέρος, αρνήθηκε ένας από τους δικηγόρους του Ηρακλείου, αρνήθηκαν και άλλοι στην πορεία. Είναι πολύ δύσκολο να αναλάβει κάποιος τη συγκεκριμένη υπόθεση ωστόσο βρέθηκε δικηγόρος ο οποίος προέρχεται από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, ο οποίος θα παρασταθεί αύριο στην Εισαγγελία υπερασπιζόμενος τον 44χρονος, για την μητέρα του παιδιού δεν έχει βρεθεί δικηγόρος και προφανέστατα θα οριστεί αυτεπάγγελτα από τη Δικαιοσύνη.

Ιατροδικαστής: «Αδύνατο να σχηματισθεί αυτό το αιμάτωμα στο κεφάλι από μια πτώση»

Το δεδομένο είναι το αγοράκι έχει βασανιστεί και μάλιστα πάρα πολύ και όπως μας περιέγραφαν «το παιδάκι το έχουν σκοτώσει στο ξύλο». Ο 44χρονος στην προσπάθεια να χτίσει άλλοθι, όπως είπαμε είχε τραβήξει βίντεο και φωτογραφίες με το παιδί χτυπημένο.

Σε ένα από αυτά τα βίντεο, σύμφωνα με πληροφορίες ακούγεται να λέει «Δείτε εδώ το παιδί, είναι χτυπημένο από πριν. Δεν το χτύπησα εγώ αλλά εκείνη».

Οι αστυνομικοί ζήτησαν την ιατροδικαστική του εξέταση, σύμφωνα με την οποία επιβεβαιώνεται ότι το αιμάτωμα στο κεφάλι είναι από πολύ δυνατό χτύπημα και δεν θα μπορούσε να είναι από πτώση. Η άποψη της Αστυνομίας είναι ξεκάθαρη και κατηγορηματική.

Το έχουν κακοποιήσει και οι δύο. Και μάλιστα αναφέρουν αρμόδιες πηγές πως «αυτό το πράγμα δεν έχει προηγούμενο».Αυτό που κάνει τρομερή εντύπωση, στους αξιωματικούς, είναι η απάθεια της μητέρας. Ούτε κλαίει, ούτε εκφράζει κανένα απολύτως συναίσθημα. Απλώς υποστηρίζει πως δεν έχει κάνει τίποτα στο παιδί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΕΡΤNews, φέρεται να έχει αναφέρει: «Με το ρόπαλο και τα ξύλα από το κρεβάτι είχε χτυπήσει το παιδί. Το παιδί σηκώθηκε καλά το πρωί. Πήγα δύο λεπτά να πάρω έναν καφέ γύρισα και το βρήκα σε αυτή την κατάσταση. Δεν ξέρω τι έγινε».

Η εισαγγελία ζήτησε να ενσωματωθούν στη δικογραφία και οι φωτογραφίες του παιδιού που φαίνονται τα τραύματα του. Μάλιστα αντικρίζοντας τες και οι ίδιοι οι αστυνομικοί σχολίασαν πως «ούτε σε ζώο δεν συμπεριφέρεται κανείς έτσι».

Άλλωστε αυτές οι φωτογραφίες οδήγησαν και τον συνήγορο που θα αναλάμβανε τον 44χρονο, στην απόφαση της παραίτησης. Όπως μας εξηγούσαν αρμόδιες πηγές στο σωματάκι του 3χρονου παιδιού, δεν υπάρχουν ματωμένες πληγές, αλλά είναι παντού σημαδεμένο σαν να το έδερναν κάθε μέρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί